Puuhaa syyslomapäiviin lapsille!

Syysloma tarjoaa odotetun hengähdyksen keskellä pitkää syyslukukautta. Koululaiset ja nuoremmat lapset ovat selättäneet lukuvuoden alun haasteet ja jännittävyydet, joten syyslomalla on hyvä saada siirtää ajatukset muualle ja viettää mukavaa aikaa perheen ja ystävien kanssa. Aika voi kuitenkin käydä pitkäksi, sillä vaikka tietokoneet ja tabletit tarjoavat tekemistä ja puuhaa pitkäksi aikaa, ei niistä saa vastavuoroista ja aktivoivaa seuraa. Tässä postauksessa jaamme vinkkejä leikeistä ja peleistä, joiden avulla pääsette viettämään hauskaa seuraa yhdessä!

Lattia on laavaa!

Tämä klassikkoleikki toimii niin sisällä kuin ulkona. Leikin idea on välttää koskemasta lattiaan tai maahan keinolla millä hyvänsä – lattiaa koskettava polttaa varpaansa laavassa ja putoaa pelistä pois. Pelistä on olemassa kaksi versiota: toisessa versiossa kuljetaan yhdessä rakennettua ja sovittua rataa pitkin eri tavoilla, esimerkiksi takaperin, kontaten, silmät kiinni… Lisähaastetta voidaan tehdä siirtämällä esimerkiksi joka kierroksella yksi esine pois.

Tyynyltä toiselle hyppiminen on helppoa, mutta mitä, jos maton ja sohvan välissä ei olekaan kuin yksi tyyny? Toinen versio haastaa nopeutta ja mielikuvitusta: kun joku huutaa “lattia on laavaa”, kuuluu mennä jonkin päälle suojaan, oli suojapaikka sitten kaverin reppuselkä, leikkikentän teline tai ostoskärry.

Selkätaideteos

Tässä leikissä luovuus ja mielikuvitus palkitaan. Peliä pelataan pareittain, osallistujille annetaan kynä ja paperia. Toinen pelaajista käyttää toisen pelaajan selkää alustana ja piirtää jonkin asian, esimerkiksi mansikan. Pelaaja, jonka selkää vasten piirretään, yrittää arvata tuntoaistinsa perusteella parhaansa mukaan, mitä toinen pelaaja piirtää. Arvailun helpottamiseksi aiheita voidaan rajata esimerkiksi ruokiin tai eläimiin. Taideteokset voidaan ripustaa seinälle pelin lopuksi kaikkien ihailtavaksi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *