Olohuoneen sisustuksen ABC

Oletko sisustamassa olohuonetta etkä tiedä, mistä aloittaisit? Olohuoneen sisustamiseen on monia eri tapoja, mutta kaikista tärkeintä on huolehtia siitä, että tilassa säilyy sen alkuperäinen käyttötarkoitus: olohuoneen on oltava mukava, rento tila kaikenlaiseen oleskeluun. Olohuoneessa ystävät, perheenjäsenet ja sukulaiset voivat kokoontua viettämään aikaa yhdessä ja juttelemaan ja siellä voi rentoutua yksin esimerkiksi katselemalla elokuvia tai lukemalla kirjaa. 

Olohuonetta sisustettaessa kannattaa miettiä heti aluksi, että tilan värit sointuvat yhteen. Jos et luota omaan värisilmääsi, voit pyytää apua esimerkiksi huonekaluliikkeen tai kangasmyymälän ammattilaisilta, sillä heidän silmänsä ovat harjaantuneet miettimään ja sommittelemaan erilaisia väriyhdistelmiä. On olemassa myös erilaisia nettisivuja, jotka näyttävät erilaisia väriyhdistelmiä ja sinun tehtäväksesi jää vain päättää, minkä niistä haluat toteuttaa!

Valitse huonekalut siten, että ne sopivat huoneen tilaan ja tunnelmaan. On myös tärkeää miettiä, että olohuoneen sisustus sointuu yksiin muiden asunnon tilojen kanssa. Jos esimerkiksi luonnonmateriaalit ovat kodissasi paljon esillä, voit harkita olohuoneen sohvapöydäksi näyttävää täyspuista sohvapöytää. Kasveilla huoneeseen saa ilmettä ja väriä eikä hätää, jos et ole viherpeukalo – useat huonekasvit ovat erittäin helppohoitoisia!

Olohuoneessa on usein runsaasti elektroniikkaa. Televisiot, dvd- ja bluetooth-laitteet, projektorit ja äänijärjestelmät vievät paljon tilaa huoneesta ja ovat usein aikamoisia pölynkerääjiä. Siksi huoneen tuuletuksesta kannattaa pitää huolta ja pyyhkiä pölyt säännöllisesti. Veikon kone -elektroniikkamyymälästä löytyy laadukkaita televisioita ja muuta kodinelektroniikkaa, jolla saat olohuoneestasi tehtyä kodin viihtymisnurkkauksen: viritä projektori, valkokangas ja äänentoistojärjestelmä ja kutsu paikalle parhaat ystävät viettämään ikimuistoista iltaa.

Olohuonetta sisustettaessa on siis paljon pohdittavia kysymyksiä. Muista kuitenkin, että olohuone saa näyttää juuri sinulta!