Asuntoa myymässä

Oletko aikeissa myydä asuntosi? Silloin mielessäsi voi olla paljon kysymyksiä. Kauanko asunnon myymisessä kestää ja meneekö se ylipäätään kaupaksi? Kannattaako asuntoa remontoida ennen myyntiin laittamista? Käyttääkö välittäjää vai myydäkö itse? Tässä artikkelissa annan parhaat vinkit asunnon myymiseen vuosien kokemuksella.

Hinnoittelu on asia, joka tulee usein ensimmäisenä mieleen, kun asunnon myymistä lähdetään miettimään. Oikea hinta on tärkeä ja iso asia, sillä siihen tulisi olla tyytyväinen sekä asunnon myyjän että sen ostajan. 

Kysy itseltäsi, mitä olisit valmis maksamaan asunnosta sen myyntikunnossa. Muista olla rehellinen ja unohda nostalgia! Apua hinta-asioissa voi pyytää kiinteistönvälittäjältä tai tutkia samanlaisten asuntojen hintoja alueellasi.

Jos olet sisustusintoilija, voi seuraava vaihe olla sinun mieleesi. Asunto tulee nimittäin stailata myyntikuntoon ja ottaa siitä valokuvat, jotka ovat laadukkaita ja edustavia. Sisustuksessa voi ottaa mallia hotellien sisustuksista. Usein hotellit on sisustettu mielenkiintoisella mutta silti neutraalilla, monenlaista kävijää miellyttävällä tavalla. Klikkaa tästä tutkiaksesi hotellin sivuja ja ottaaksesi inspiraatiota kotisi sisustusta varten! Myyntikuvat on hyvä otattaa ammattilaisella, jos kamera ei ole itsellesi tuttu väline. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja kuvilla saa kerrottua asunnosta paljon sellaista, mikä ei muuten käy ilmi, esimerkiksi tietty valo, huoneiden koko ja tunnelma.

Myynti- ilmoitukseen kannattaa panostaa ja pitää huolta, että se on siisti, selkeä ja sisältää kaiken tarpeellisen. Myyvän otsikon ja houkuttelevien kuvien lisäksi ilmoituksessa kannattaa olla ainakin houkutteleva myyntipuhe, rehelliset tiedot asunnosta ja pohjapiirros, suunnitellut, tulevat remontit ja tieto asunnon sijainnista, näköalasta, materiaaleista ja niin edelleen. Pidä teksti houkuttelevana mutta napakkana ja tarkista teksti kirjoitusvirheiden varalta.